De bewuste
cateraar
Vitam is de grondlegger van bewuste catering. In onze ruim 300 gastvrije restaurants bij bedrijven en onderwijs- en zorginstellingen dragen we bij aan de identiteit en doelstellingen van die organisaties. In 2003 begon het. We deden het anders. Bewust anders. Als cateraar, bewuste keuzes maken. Bewust verantwoord. Bewust gezond. Dit noemen we met trots: It's Good Doing Food.
Het Land van Vitam
Vitam wil bijdragen aan een betere leefwereld. We zijn ons ervan bewust dat dat betekent dat we anders met voedsel moeten omgaan. We moeten samenwerken mét de natuur in plaats van tegen de natuur in. Zodat de bodem kan herstellen. Eén van de manieren om daaraan bij te dragen is inzetten op regeneratieve landbouw. Daarom zijn zijn we gestart met het Land van Vitam. De oogst die van dit land af komt verwerken we natuurlijk in het assortiment op onze locaties.
Lees het vitam jaarverslag
Een jaar vol bewuste keuzes en mooie resultaten. En een jaar vol lekker eten en drinken. Dat was 2023 voor Vitam. Daar vertellen we graag over in ons jaarverslag. Waarin gedreven Vitammers aan het woord komen en je meegesleept wordt in onze wereld van bewuste catering.
It's good doing food!
-
Vitam is de grondlegger van bewuste catering. Wij doen het dus anders dan de anderen. Als bewuste cateraar geven wij onze medewerkers alle ruimte om in hun restaurant eigen keuzes te maken. Altijd afgestemd op de wensen van gasten en op maat voor opdrachtgevers. Langs onze lat van vers, seizoensgebonden en gezond. Dus geen mega inkoop van producten en geen menugestuurde catering. De chef-kok, restaurantmanager en restaurantmedewerkers; allemaal ondernemend en allemaal gastvrij. Want als gast in onze restaurants wil je je welkom voelen en genieten van lekker eten en drinken. En daar zorgen de Vitammers elke dag bewust voor.
-
Met meer dan 30.000 gasten per dag in onze restaurants hebben we als cateraar een belangrijke rol als het om gezond eten en drinken gaat. Dus serveren we elke dag lekkere, gezonde gerechten. We kiezen onze ingrediënten bewust en gebruiken meer groente, meer vezels en meer plantaardige eiwitten, maar minder zout en minder suiker. Zeg je gezond eten en drinken, dan zeg je al gauw vers. De lekkerste en gezondste gerechten maak je nu eenmaal met verse producten. En vers bereid op locatie. Zo krijgt de gast de optimale smaak geserveerd. Daarbij volgen we natuurlijk de seizoenen want ‘seizoensvers’ is het beste dat er bestaat. Van het land af, via onze chefs, zo in het buffet en op je bord.
-
We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. Maar betekent voor ons ook sociaal ondernemen. Waar het kan kiezen we voor sociale inkoop en initiatieven. Bovendien hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. We zijn ons namelijk bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen. Dus ook voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.
-
Bedrijfsleven
Heel de dag lekker eten en drinken op het werk, verzorgd door onze gastvrije medewerkers op locatie. Dát draagt bij aan een goede werkdag. Dus daar zorgen we voor. Altijd afgestemd op de doelstellingen van de betreffende organisatie, samen met onze opdrachtgevers. Dat is maatwerk. -
Overheid
Samen met collega’s lekker en gezond eten tijdens de werkdag. Dat is goed voor de vitaliteit en brengt mensen samen. En als dat eten bewust is geproduceerd, ingekocht en bereid, is dat ook een beetje beter voor de wereld.
-
Onderwijs
Samen eten en drinken tijdens de studiedag. Dat moet goed voelen. Met een aantrekkelijk aanbod in een fijne omgeving. En ook docenten en ander onderwijspersoneel eten graag samen. Op diezelfde campus. Dat betekent dus veel variatie! -
Zorg
Goede voeding draagt bij aan de gezondheid. En dat is waar het om draait in zorginstellingen. Als dat eten ook nog lekker is en een lage milieubelasting heeft, is dat nog beter voor de mens. En voor de wereld.
Bij Vitam eet je lekker, gezond en verantwoord
Daar zorgen we voor. Door het bewust anders te doen. It's good doing food!Hier is Vitam al in de smaak gevallen
Kinderen op een leuke, interactieve manier kennis laten maken met lekker en gezond eten en drinken.
Daar draait het om bij Vitam’s stichting – Stichting Vitam Doet Goed. We vinden dat de jonge generatie al op de basisschool meer moet leren over hoe leuk lekker en gezond eten is. De kernactiviteit is een lesprogramma voor basisscholen: Harry@school. Daarnaast haken we in op mooie initiatieven die eraan bijdragen dat kinderen nog gezonder en verantwoorder gaan eten.