De bewuste
cateraar
Vitam is de grondlegger van bewuste catering. In onze ruim 300 gastvrije restaurants bij bedrijven en onderwijs- en zorginstellingen dragen we bij aan de identiteit en doelstellingen van die organisaties. In 2003 begon het. We deden het anders. Bewust anders. Als cateraar, bewuste keuzes maken. Bewust verantwoord. Bewust gezond. Dit noemen we met trots: It's Good Doing Food.
-
Vitam is de grondlegger van bewuste catering. Wij doen het dus anders dan de anderen. Als bewuste cateraar geven wij onze medewerkers alle ruimte om in hun restaurant eigen keuzes te maken. Altijd afgestemd op de wensen van gasten en op maat voor opdrachtgevers. Langs onze lat van vers, seizoensgebonden en gezond. Dus geen mega inkoop van producten en geen menugestuurde catering. De chef-kok, restaurantmanager en restaurantmedewerkers; allemaal ondernemend en allemaal gastvrij. Want als gast in onze restaurants wil je je welkom voelen en genieten van lekker eten en drinken. En daar zorgen de Vitammers elke dag bewust voor.
-
Met meer dan 30.000 gasten per dag in onze restaurants hebben we als cateraar een belangrijke rol als het om gezond eten en drinken gaat. Dus serveren we elke dag lekkere, gezonde gerechten. We kiezen onze ingrediënten bewust en gebruiken meer groente, meer vezels en meer plantaardige eiwitten, maar minder zout en minder suiker. Zeg je gezond eten en drinken, dan zeg je al gauw vers. De lekkerste en gezondste gerechten maak je nu eenmaal met verse producten. En vers bereid op locatie. Zo krijgt de gast de optimale smaak geserveerd. Daarbij volgen we natuurlijk de seizoenen want ‘seizoensvers’ is het beste dat er bestaat. Van het land af, via onze chefs, zo in het buffet en op je bord.
-
We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. Maar betekent voor ons ook sociaal ondernemen. Waar het kan kiezen we voor sociale inkoop en initiatieven. Bovendien hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. We zijn ons namelijk bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen. Dus ook voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.
Lees het vitam jaarverslag
Een jaar vol bewuste keuzes en mooie resultaten. En een jaar vol lekker eten en drinken. Dat was 2023 voor Vitam. Daar vertellen we graag over in ons jaarverslag. Waarin gedreven Vitammers aan het woord komen en je meegesleept wordt in onze wereld van bewuste catering.
It's good doing food!
Het Land van Vitam
Vitam wil bijdragen aan een betere leefwereld. We zijn ons ervan bewust dat dat betekent dat we anders met voedsel moeten omgaan. We moeten samenwerken mét de natuur in plaats van tegen de natuur in. Zodat de bodem kan herstellen. Eén van de manieren om daaraan bij te dragen is inzetten op regeneratieve landbouw. Daarom zijn zijn we gestart met het Land van Vitam. De oogst die van dit land af komt verwerken we natuurlijk in het assortiment op onze locaties.
-
Bedrijfsleven
Heel de dag lekker eten en drinken op het werk, verzorgd door onze gastvrije medewerkers op locatie. Dát draagt bij aan een goede werkdag. Dus daar zorgen we voor. Altijd afgestemd op de doelstellingen van de betreffende organisatie, samen met onze opdrachtgevers. Dat is maatwerk. -
Overheid
Samen met collega’s lekker en gezond eten tijdens de werkdag. Dat is goed voor de vitaliteit en brengt mensen samen. En als dat eten bewust is geproduceerd, ingekocht en bereid, is dat ook een beetje beter voor de wereld.
-
Onderwijs
Samen eten en drinken tijdens de studiedag. Dat moet goed voelen. Met een aantrekkelijk aanbod in een fijne omgeving. En ook docenten en ander onderwijspersoneel eten graag samen. Op diezelfde campus. Dat betekent dus veel variatie! -
Zorg
Goede voeding draagt bij aan de gezondheid. En dat is waar het om draait in zorginstellingen. Als dat eten ook nog lekker is en een lage milieubelasting heeft, is dat nog beter voor de mens. En voor de wereld.
Bij Vitam eet je lekker, gezond en verantwoord
Daar zorgen we voor. Door het bewust anders te doen. It's good doing food!Hier is Vitam al in de smaak gevallen
Kinderen op een leuke, interactieve manier kennis laten maken met lekker en gezond eten en drinken.
Daar draait het om bij Vitam’s stichting – Stichting Vitam Doet Goed. We vinden dat de jonge generatie al op de basisschool meer moet leren over hoe leuk lekker en gezond eten is. De kernactiviteit is een lesprogramma voor basisscholen: Harry@school. Daarnaast haken we in op mooie initiatieven die eraan bijdragen dat kinderen nog gezonder en verantwoorder gaan eten.
let’s talk
Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.
Bewuste catering betekent voor ons ook de juiste samenwerkingen aangaan. Omdat je samen nog meer kunt bijdragen aan een betere wereld. Eén van deze samenwerkingen is die met Boerschappen. Ontstaan vanuit een gedeelde ambitie om de ketens te verkorten, en van de grond gekomen bij onze opdrachtgever Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Hoe deze samenwerking er precies uitziet? Lees het in het blog: https://bit.ly/3uGqwXI
#samenwerking #partnership #doinggood #korteketens #duurzaamheidTijd voor aflevering drie! Afgelopen tijd verschenen er twee afleveringen van onze podcastserie 'Hoe eten we de planeet gezond?' En nu de derde dus. Daarin staat gezond eten en drinken centraal. Podcast-host Marnix Kluiters gaat in gesprek met drie gasten: Liesbeth Velema van het Voedingscentrum, Vitam's voedingsdeskundige Nadja Hanssen, en concept- en kwaliteitscoach Peter Nass. Zij delen hun visies en ervaringen in de reis naar gezonder eten voor steeds meer mensen. Nieuwsgierig? Klik dan op de link: https://spoti.fi/4bBkYyd.
#goodfood #gezondevoeding #voedseltransitie #gezondheid #vitaliteitVier de liefde op Valentijnsdag met dit heerlijke ontbijtje! ❤️ Geniet van een snel en plantaardig recept: vanille-aardbeienyoghurt met bramen, frambozen en blauwe bessen.* Een liefdevolle start van de dag! 🌱🍓
Recept voor 1 persoon
Ingrediënten:
100 gr Alpro soja mild creamy
0,25 gr vanille-extract
20 gr aardbeien*
10 gr blauwe bessen*
10 gr frambozen*
10 gr bramen*
*Kies voor fruit uit de diepvries, want deze vruchten zijn nu niet uit het Nederlandse seizoen.
Bereidingswijze:
1. Maak met een staafmixer een puree van de aardbeien en meng deze met de yoghurt en vanille.
2. Doe de vanille-aardbeienyoghurt in het glas en top af met de bramen, frambozen en blauwe bessen.Wat een enthousiasme! Gisteren verzorgde Stichting Vitam Doet Goed verschillende workshops op de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. Maar liefst 450 enthousiaste basisschoolleerlingen leerden spelenderwijs van alles over gezond en duurzaam eten en drinken. Natuurlijk met stripfiguren Harry Covèrt en zijn groentevrienden in de hoofdrol. Er was van alles te doen. Van warming-up met de mascotte Harry Covèrt en groentetwister tot een kennisspel over de herkomst van groenten en knutselen met groente en fruit. Mooi dat er weer zoveel nieuwe groente-experts bij zijn gekomen!
#stichtingvitamdoetgoed #gezondetenendrinken #doinggoodTrots op deze Vitammers! Bij de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava was Vitam weer goed vertegenwoordigd. Audrey Biermans was blij met haar deelname aan het NK Lekkerste Vegan Burger, waar ze een mooie tweede plek behaalde met haar Japanse burger Oishī fushi! En ook Judith Verbeek deed met veel plezier mee aan de wedstrijd Lekker Anders met haar creatie Sambal Bij.
It’s good doing food!
#lekkerstewedstrijden #horecava #goodfood #bewustvaniederstalent Audrey BiermansVandaag is er weer een nieuwe groep van acht Vitammers gestart aan V'Talent – ons eigen managementtraineeship. De dag begon met een heerlijk welkomstontbijt. De komende maanden worden zij ondergedompeld in alles wat met Vitam en restaurantmanagement te maken heeft. Van theoretische en praktische managementvraagstukken tot bezoeken aan verschillende locaties en gesprekken met de afdelingen van het servicekantoor. Leuk en leerzaam dus! We wensen deze collega’s natuurlijk veel plezier en succes. Nu al trots! It’s good doing food!
#bewustvaniederstalent #bewustecatering #goedwerkgeverschap✨ Terugblik op een prachtig 2024 ✨
Wat een jaar hebben we achter de rug! In 2024 hebben we samen bijzondere mijlpalen bereikt: prachtige nieuwe locaties geopend, mooie stappen gezet voor de mens en de wereld, én zijn we gestart met het Land van Vitam. Ook heeft Stichting Vitam Doet Goed niet stilgezeten en met impactvolle initiatieven het verschil gemaakt!
Met trots kijken we terug, en met enthousiasme kijken we vooruit naar alles wat 2025 in petto heeft. It’s good doing food! 💚
#terugblik2024 #gooddoingfoodVan gezellige kerstborrels tot sfeervolle diners: we hebben volop genoten van het creëren van onvergetelijke momenten bij verschillende opdrachtgevers. 🎄
Met een trots gevoel sluiten we het jaar af en kijken uit naar 2025. Op naar nog meer culinaire momenten en toffe events! Wij wensen iedereen een heerlijke kerst en een sprankelend nieuw jaar! 🥂✨Gisteren organiseerden we traditiegetrouw weer een kerstlunch bij Cello. 🎄Speciaal om de bewoners te bedanken voor hun hulp bij verschillende activiteiten het afgelopen jaar. Het was een lekkere en gezellige lunch. Er werd volop gezongen en gedanst, en er werden veel kerstfoto’s gemaakt. Ook 2024 was weer een mooi samenwerkingsjaar! ✨
#doinggood #kerstTrots op onze Talentkeuken! In deze grote keuken in Amstelveen werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden begeleid door drie ervaren chef-koks van Vitam bij het maken van soepen, salades en de basiselementen voor warme lunchgerechten. Deze gerechten brengen we vervolgens koelvers naar de locaties van één van onze grote opdrachtgevers. Waar de medewerkers op de locaties er de laatste hand aan leggen. Op die manier is de kwaliteit van het gezonde en duurzame aanbod daar geborgd én is er meer tijd voor de service aan de gasten.
De Talentkeuken dient dus ook als opleidingsplek voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden. En daar zijn we blij mee. Want bij Vitam zijn we ons bewust van ieders talent en geloven we in leuk werk voor iedereen. Wel of geen beperking. Met de juiste persoonlijke begeleiding en aandacht zorgen we ervoor dat alle medewerkers zich goed voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het is mooi dat we deze visie ook bij de Talentkeuken tot uiting kunnen laten komen.
It’s good doing food!
#doinggood #bewustvaniederstalent #bewustecateringBewust anders betekent ook de wereld een beetje groener maken. En dat doen wij meerdere keren per jaar. Onder andere door een boom te planten voor iedere nieuwe medewerker die we aannemen. Voor ons is het dus heel vaak #GreenFriday. Dat doen we in samenwerking met onze partner Trees for All. Zo doen we goed voor de mens en voor de wereld.
#doinggood #bewustecatering #bomenplanten
Ook een boom planten? Kijk hier: https://bit.ly/4i2MB6FTrots dat we als partner hebben kunnen bijdragen aan het vierjarige project True Price: van Inzicht naar Actie! Vanuit onze expertise in de foodservice hebben we inzichten gedeeld over hoe TCA kan helpen bij het verduurzamen van het voedselsysteem.
De dag werd afgesloten met de vraag “hoe verder?” TCA is onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid. Dus gaan we door met bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem, bijvoorbeeld met bewustwordingscampagnes op onze locaties. Zo zetten we stappen naar beter eten en drinken. It’s good doing food!Good Food! Dat is pas bewust gekozen. Want onze Good Food-producten hebben altijd een gezond, duurzaam en/of sociaal karakter. En zijn natuurlijk heel lekker. Genieten met een goed gevoel dus! 💚 It’s good doing food!
Meer weten? Lees het hier: https://bit.ly/3YThX6U
#goodfood #bewustecateringWat maakt werken bij Vitam zo leuk? 💚 We delen graag de vier belangrijkste redenen die onze collega's hebben genoemd. Ontdek waarom Vitam een geweldige plek is om te werken!
#werkenbijvitam #vitam #gooddoingfood #werkgelukOndernemerschap, dat wordt gewaardeerd en gestimuleerd bij Vitam. Vitammers krijgen de vrijheid om de dienstverlening op de locatie zelf in te vullen, zodat ze die continu kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van de gasten. En natuurlijk altijd aansluitend op de wensen van de opdrachtgever en het type organisatie. Natuurlijk wel altijd langs de lat van Vitam van lekker, gezond en duurzaam. Dat maakt het werk zo leuk! In deze video vertelt de enthousiaste Vitammer Jos hoe hij zijn werk als F&B manager bij een advocatenkantoor ervaart. It’s good doing food!
#ondernemerschap #bewustecatering #goedwerkgeverschap #wendbaarwerkenEen mensgerichte aanpak. Daar staan we voor bij Vitam. Dus maken we het werk leuk voor iedereen. Maar het betekent ook dat we onze medewerkers hulp bieden als er tegenslagen zijn. Hoe we dat onder andere doen lees je hier: https://bit.ly/3OeTN1N
#doinggood #bewustecatering #goedwerkgeverschap #NCGFGoed eten en drinken op kantoor voor je werknemers. Onmisbaar voor goed werkgeverschap. En het draagt bij aan de medewerkerstevredenheid en je werkgeversimago. Superbelangrijk dus! Meer weten? Lees het hier: https://bit.ly/3AMIqLi
#gooddoingfood #bewustecatering #goedwerkgeverschap #medewerkerstevredenheid #werkgeversimagoSinds begin 2023 verzorgen we het eten en drinken bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. Waar gezond en duurzaam de hoofdrol hebben. Een mooi moment om van twee Vitammers - general manager Albert Boer en operationeel manager Edo Walraven - te horen hoe de dienstverlening eruitziet en welke mooie resultaten er al zijn behaald. Lees het hier: https://bit.ly/3YPOACf
#goedetenindezorg #gooddoingfood #bewustecatering #ziekenhuiscateringBlij met deze nieuwe opdrachtgever: Brabantse Waterschappen! Sinds deze week verzorgen we het eten en drinken bij drie locaties: Waterschap Aa en Maas in ’s-Hertogenbosch, De Dommel in Boxtel en Brabantse Delta in Breda. Natuurlijk staat ook hier de bewuste keuze centraal. Een lekker, gezond en duurzaam aanbod dus. En ook in onze bedrijfsvoering maken we hier volop bewuste keuzes. Dat betekent veel aandacht voor een circulaire werkwijze, de technische en culinaire kwaliteit, en goed partnership. It’s good doing food!
#bewustecatering #partnership #samenwerking #gooddoingfood
Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel Waterschap Brabantse DeltaCampuscatering. Heel anders dan bedrijfscatering. En een branche waar volop ontwikkelingen en trends spelen. Dat zien de Vitammers Michel Flaton en Rob Kramer dagelijks. Michel als operationeel manager voor de onderwijslocaties van Vitam en Rob als business development manager Onderwijs. Duidelijk is dat zij de branche als geen ander kennen. Wat zij signaleren? Lees hier hun ervaringen en inzichten: https://bit.ly/4flBMdx
#gooddoingfood #bewustecatering #campuscatering #cateringtrendsAls pioniers in de voedseltransitie helpen we elkaar graag om meer te bereiken. Dus toen er ineens zoveel verse groenten van het Land van Vitam kwamen dat onze Limburgse locaties dit niet meer konden verwerken, kregen we hulp van Crisp. Crisp steunt regeneratieve pioniers, en was bereid de regeneratieve geteelde bieten en koolrabi over te kopen. Om ze vervolgens aan te bieden in hun app. Zo kunnen consumenten genieten van écht verse, regeneratief geteelde groenten én hebben we samen voorkomen dat er eten verspild werd. Niet de gebruikelijke route, wel een mooie improvisatie. En daar zijn we blij mee. Want zo zetten we samen stappen in de voedseltransitie. It’s good doing food!
#landvanvitam #regeneratievelandbouw #voedseltransitie #bewustecateringGoed doen voor de mens en de wereld. 🌍 Natuurlijk zetten wij ons daar dagelijks voor in. En daar hebben we nu een mooie bevestiging van ontvangen. Want we zijn gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder, op trede 3. 🌱 De CO2-prestatieladder bestaat uit 5 tredes. Niveau 1 t/m 3 betekent dat je je als organisatie inzet om de CO2-uitstoot van de eigen organisatie te reduceren. Bij 4 en 5 geldt dit voor de CO2-uitstoot in de keten en sector. Met het behalen van niveau 3 zijn we dus mooi op weg en hebben we de hoogste trede met betrekking tot de uitstoot van de eigen organisatie bereikt. Daarvoor zijn heel wat bewuste keuzes gemaakt. It’s good doing food! 💚
#co2-reductie #bewustecatering #doinggoodWat wij doen om anders met voedsel om te gaan, zodat we binnen de grenzen van de aarde blijven? Veel, en dat delen we graag. Zo sprak onze CEO Marlies Martens eerder deze week bij de Food Inspiration Days. Aan bod kwamen natuurlijk onze voedselvisie 'Gezond eten binnen de grenzen van de aarde', het Land van Vitam en ons partnerschip met Stichting Voedselbosbouw Nederland. Mooi om deze voorbeelden te kunnen delen. Zodat we anderen inspireren. Want échte verandering breng je samen teweeg. It’s good doing food!
#landvanvitam #voedseltransitie #rengeratievelandbouw #bewustecatering Food Inspiration Days Food InspirationUtrecht draagt Utrecht een warm hart toe! Met Broodje Utrecht, een initiatief van MVO Nederland en Provincie Utrecht. Alle ingrediënten zijn regeneratief of biologisch en zijn in Utrecht geproduceerd met een eerlijke prijs voor de boer. Ook op een van onze locaties in Utrecht bieden wij dit broodje aan in ons restaurant. Zo proeven de gasten de mooie smaak van producten van dichtbij: een zuurdesembroodje van De Veldkeuken (Bunnik), brie van Bloemenweidemelk (Montfoort), slamix van Stadsjochies (Utrecht), en appels, walnoten en appelchutney van Dijkzicht (Wijk bij Duurstede). Zo goed smaakt lokaal! It’s good doing food!
#broodjeutrecht #korteketens #doingfood #mvonederlandBewust innoveren, dat doen we natuurlijk ook. Zeker in campuscatering. De innovaties stemmen we af op de wensen van de studenten. Om dat echt goed te doen, hebben we dus hun input nodig. En daar maken we iets bijzonders en leerzaams van met de Vitam Food Innovation Challenge. Met deze wedstrijd dagen we studenten bij onderwijslocaties uit om hun innovatieve food idee te delen. Het winnende idee werken we samen uit en is later terug te zien in onze campusrestaurants. It’s good doing food!
Wil jij als HBO of WO-organisatie meedoen aan deze challenge? Bekijk de website voor meer informatie: https://bit.ly/4eYAwNn
#innovatie #bewustecatering #campuscatering #vitamfoodinnovationchallengeHet was mooi om ook met een kraam op deze inspiratiemarkt te staan. Centraal stond ‘het nieuwe eten’. Lekker én goed voor de natuur dus. En dat sluit naadloos aan bij Vitam’s voedselvisie. De oogst die van het Land van Vitam komt, is een perfect voorbeeld van eten dat niet alleen lekker is, maar ook goed voor de mens en de wereld. Als bewuste cateraar zorgden we natuurlijk voor lekkere hapjes, zodat er ook geproefd kon worden van de regeneratief geteelde groenten van ons land.
#landvandvitam #bewustecatering #gooddoingfood #regeneratievelandbouwYes! Een prachtige 2e plaats bij de wedstrijd Best Burger Benelux! 🎉
Na een spannende voorronde met maar liefst 121 deelnemende restaurants uit België, Nederland en Luxemburg, wisten onze Vitammers Audrey Biermans en Roland biermans zich te plaatsen bij de 10 finalisten voor de BBB in het MECC in Maastricht, die afgelopen dinsdag plaatsvond. 💪
Met 7 vleesburgers en 3 vegan burgers in de finale hebben Audrey en Roland de kernwaarden van Vitam op een geweldige manier vertaald in hun heerlijke vegan burger.
En na een bloedstollende strijd eindigden ze afgelopen dinsdag op een welverdiende 2e plek met hun creatieve en duurzame burger! 🌱🍔
Wat een knappe prestatie! Trots op deze Vitammers!!
#gooddoingfood #veganburger #bestburgerbeneluxBewust van ieders talent. Dat staat aan de basis van hoe we tegen goed werkgeverschap aankijken. Want onze medewerkers – de Vitammers – máken onze dienstverlening. Dus investeren we in hun groei, ontwikkeling en welzijn. En zetten we ons in voor een sterke bedrijfscultuur die overal in terugkomt en voelbaar aanwezig is. Dat vinden we belangrijk. En daar sprak onze CEO Marlies Martens vandaag over op Grow24! – een bijzonder event waar de groei en ontwikkeling van medewerkers en goed werkgeverschap centraal stonden.
Wil je weten wat goed werkgeverschap voor Vitam betekent? Lees dan het blog: https://bit.ly/3BF8OqM
#goedwerkgeverschap #gooddoingfood #bewustvaniederstalent #werkenbijvitam KeephubHet was weer geslaagd! Afgelopen vrijdag vond voor de tweede keer het Vitam Managers Event plaats. Met veel inspiratie, informatie, veel lekker eten en drinken én gezelligheid. Onze restaurant- en locatiemanagers uit het hele land kwamen samen in De Rijtuigenloods in Amersfoort voor dit bijzondere evenement. Op het programma stonden uiteenlopende workshops en een culinaire markt met food stands van leveranciers van producten die aansluiten bij onze voedselvisie. En natuurlijk was er ook veel ruimte om bij te praten met collega’s. It’s good doing food!
Meer weten? Lees het hier: https://bit.ly/3zOKqCf
#bewustecatering #goedwerkgeverschap #inspiratie #culinairemarkt
Vrumona Weerribben Zuivel Leanne's Bakery Oatly Unilever Food Solutions Cas & Kas Sligro Food Group Remia C.V. ENKCO RondjeKoffie Bonduelle Foodservice Benelux Zwamcijsje B.V. Cascara Events Baker & Baker Royal Smilde Bakkers Brigade De RijtuigenloodsHet Land van Vitam, wat zijn we daar trots op! Want we willen samenwerken met de natuur in plaats van tegen de natuur in. Zodat de bodem kan herstellen. Dus zetten we in op regeneratieve landbouw. Ondertussen zijn we met deze samenwerking met Schevichoven Groeit!, Mertz Kleinfruit en Beter Bij Ons ongeveer een halfjaar onderweg. En is de eerste oogst een feit. Een mooi moment om het Land van Vitam te laten zien. Met een video. Je vindt ‘m hier: https://bit.ly/4gSGbWS
#regeneratievelandbouw #landvanvitam #bewustecatering #voedseltransitie #bodemherstel #biodiversiteit
Schevichoven Groeit! Beter Bij OnsEen Vitammer in de spotlight: Pleun Piethaan. Onze nieuwe business development manager Zorg. Met ervaring in marketing en business development bij een management consultancybureau in de gezondheidszorg, een koks- en horecamanagement-opleiding én een passie voor gezond eten en drinken is zij de aangewezen persoon om zich namens Vitam in te zetten voor goed eten in de zorg. Want als bewuste catering érgens op z’n plek is, dan is het daar wel.
Wat ze gaat doen? Pleun: “Ik ga mijn kennis van de zorg combineren met dat wat Vitam doet – vers, gezond en lekker eten en drinken verzorgen, ook in de zorg. Dat betekent nog verder onderzoeken waar behoefte aan is, zodat we ons aanbod kunnen aanscherpen.” En dat zij dit doet vanuit een persoonlijke ambitie is duidelijk. “De zorg heeft altijd mijn interesse gehad. En hoewel de zorg in Nederland goed georganiseerd is, wil ik met mijn rol bij Vitam inspelen op de beweging richting waardegedreven zorg. En goed eten en drinken kan daar een grote bijdrage aan leveren.”
Ook betekent dit dat Pleun haar netwerk in de zorg nog verder gaat uitbreiden, met name op het gebied van hospitality in de zorg. Onder andere als lid van de VKGE blijft ze verbonden met gelijkgestemden. “Ik kijk ernaar uit om mijn kennis te vergroten en de visie van Vitam - waar ik zo sterk in geloof - te vertegenwoordigen. Dat vind ik ook mooi om te zien bij mijn collega’s; het geloof in waar we voor staan en de intrinsieke motivatie om Vitam succesvol te maken.”
#gooddoingfood #goedetenindezorg #bewustecateringEen Vitammer in de spotlight: Pleun Piethaan. Onze nieuwe business development manager Zorg. Met ervaring in marketing en business development bij een management consultancybureau in de gezondheidszorg, een koks- en horecamanagement-opleiding én een passie voor gezond eten en drinken is zij de aangewezen persoon om zich namens Vitam in te zetten voor goed eten in de zorg. Want als bewuste catering érgens op z’n plek is, dan is het daar wel.
Wat ze gaat doen? Pleun: “Ik ga mijn kennis van de zorg combineren met dat wat Vitam doet – vers, gezond en lekker eten en drinken verzorgen, ook in de zorg. Dat betekent nog verder onderzoeken waar behoefte aan is, zodat we ons aanbod kunnen aanscherpen.” En dat zij dit doet vanuit een persoonlijke ambitie is duidelijk. “De zorg heeft altijd mijn interesse gehad. En hoewel de zorg in Nederland goed georganiseerd is, wil ik met mijn rol bij Vitam inspelen op de beweging richting waardegedreven zorg. En goed eten en drinken kan daar een grote bijdrage aan leveren.”
Ook betekent dit dat Pleun haar netwerk in de zorg nog verder gaat uitbreiden, met name op het gebied van hospitality in de zorg. Onder andere als lid van de VKGE blijft ze verbonden met gelijkgestemden. “Ik kijk ernaar uit om mijn kennis te vergroten en de visie van Vitam - waar ik zo sterk in geloof - te vertegenwoordigen. Dat vind ik ook mooi om te zien bij mijn collega’s; het geloof in waar we voor staan en de intrinsieke motivatie om Vitam succesvol te maken.”
#gooddoingfood #goedetenindezorg #bewustecateringLuistertip: een interessante podcast over voedselbossen! En waarom die zo belangrijk zijn in de voedseltransitie.
#voedselbossen #bewustecatering #voedseltransitieEen geslaagde start van het Land van Vitam! Dat kunnen we zeggen na de eerste oogst die deze zomer van het land kwam. Dat hebben we vorige maand gevierd met het oogstfeest voor Limburgse opdrachtgevers en operationele collega’s. Met veel plezier kijken we terug op deze feestelijke en informatieve middag. En ondertussen genieten onze gasten op de Limburgse locaties van deze heerlijke verse groenten. It’s good doing food!
Lees meer over deze dag en het Land van Vitam: https://bit.ly/4gsNV1K
#bewustecatering #landvanvitam #regeneratievelandbouw #voedseltransitieInzetten op betaalbaarheid en gemak is een goede strategie om studenten te bewegen naar meer duurzame keuzes. Dit blijkt uit een onderzoek onder studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, dat we hebben laten uitvoeren door feedbackplatform Rate.nl Met de waardevolle resultaten kunnen we onze aanpak nog beter afstemmen op de doelgroep. Zodat we samen nog meer bewuste keuzes kunnen maken. It’s good doing food!
Lees hier meer over het onderzoek: https://bit.ly/4gp7yI1
#campuscatering #bewustecatering #voedseltransitie #doelgroeponderzoekEen mooi begin! Deze week zijn we bij onze opdrachtgever M-Mediagebouw in Hilversum begonnen met een pilot met het weergeven van de echte prijs. Daar hebben we een goede start aan gegeven met een bezoek van Michel Scholte van Impact Institute. Vol enthousiasme en overtuiging deelde hij zijn kennis en ervaringen met een groep pandbewoners van het M-Mediagebouw en vertelde hij meer over de echte prijs van eten en drinken. Natuurlijk hopen we dat dit gaat bijdragen aan de bewustwording rondom de echte prijs.
Wat de pilot inhoudt? We maken de echte prijs inzichtelijk van twee belegde broodjes en van de cappuccino met koemelk en die met havermelk. Van deze broodjes en dranken geven we op signing de prijs weer die de gasten gewend zijn te betalen én de echte prijs. Dat is dus de reguliere prijs plús de milieukosten en sociale kosten die in de hele keten van producten worden gemaakt. Deze hebben we laten uitrekenen door de organisatie True Price. De gasten kiezen zelf welke prijs ze betalen: de echte prijs of de reguliere prijs. Kiezen zij voor de echte prijs, dan doneren wij de meerkosten aan Stichting Voedselbosbouw Nederland. We zijn benieuwd naar de bewuste keuzes van onze gasten!
It’s good doing food!
#bewustecatering #echteprijs #duurzaamheid #voedseltransitie #bewustekeuzes
M-Mediagebouw - offices - tv studios - event and meeting space Impact Institute True Price Michel Scholte Maja de Lint Angelique WijnenGeen centrale menuplanning, wél ondernemerschap op locatie - dat is een bewuste keuze. Dit houdt in dat onze restaurantteams zelf het menu samenstellen - altijd op basis van de wensen en behoeften van de gasten. En ze kopen hier zelf voor in. Dus geen impopulaire gerechten in het buffet die vervolgens weggegooid moeten worden en ook geen overtollige ingrediënten. En zijn er toch producten over? Dan verwerken zij die makkelijk in het menu van de volgende dag. Daarmee voorkomen zij verspilling. Allemaal mogelijk dankzij onze keuze voor ondernemerschap op locatie. Een bewuste keuze, want wie is nou beter op de hoogte van de wensen van de gasten dan de Vitammers die hen dagelijks zien in het restaurant?
#verspillingsvrijeweek #gooddoingfood #ondernemerschapoplocatie #duurzamecateringEen interessant artikel, een goed aanbestedingstraject met een vernieuwende beoordelingsmethode én een heel mooi resultaat voor Vitam. It’s good doing food!
Mooi om mee te doen aan dit onderzoek. De resultaten bevestigen dat er nog veel winst te behalen is in de banquetingdienstverlening. En dat vraagt om nog meer bewustwording. Dit is dan ook een belangrijk aandachtspunt waarvoor we samen met onze opdrachtgevers en gasten blijven zoeken naar oplossingen.
Deze week is de Verspillingsvrije Week – een initiatief van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waar wij als bewuste cateraar graag onze bijdrage aan leveren. Want wij zetten ons het hele jaar door in om voedselverspilling terug te dringen – al sinds onze oprichting. En dit is ook niet voor niets één van de speerpunten in onze voedselvisie. We zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe manieren om nog minder te verspillen en hebben daar al heel wat stappen in gezet. Wil je hier meer over weten? Lees ons blog: https://bit.ly/4d1WzBC
#verspillingsvrijeweek #gooddoingfood #duurzaamheid #bewustecateringMinder CO2-uitstoot. Daar zetten we ons op verschillende manieren voor in. Niet alleen op het gebied van eten en drinken. Daarom hebben we nu voor het servicekantoor twee elektrische poolauto’s. Die kunnen Vitammers die geen leaseauto hebben gebruiken voor zakelijke dienstreizen, die voorheen vaak met een privéauto met verbrandingsmotor werden gemaakt. Goed voor de wereld, want dit brengt minder CO2-uitstoot met zich mee. En goed voor de mensen, want voor de medewerkers is het fijn dat dit door de werkgever wordt gefaciliteerd. Zo maken we de wereld een beetje beter. Dat is een bewuste keuze.
#gooddoingfood #co2reductie #duurzaamheid #bewustecateringNatuurlijk maken we bewuste keuzes in onze dagelijkse dienstverlening waarmee we goed doen voor de mens en voor de wereld. Maar ook daarbuiten dragen we een steentje bij aan een betere wereld en bieden we hulp aan mensen die dit heel hard nodig hebben. Daarom hebben we ons ingezet voor Stichting Hulp voor Oekraïne. Deze stichting zamelt geld en goederen in voor mensen in nood in Oekraïne. Vitam besloot de kosten voor een vrachtwagenrit op zich te nemen én ervoor te zorgen dat die vrachtwagen gevuld werd. Niet alleen doneerden enthousiaste Vitammers zelf noodzakelijke spullen en geld, we gingen ook op zoek naar partijen die ons konden helpen de vrachtwagen te vullen. En dat is gelukt! Afgelopen dinsdag werd de vrachtwagen gevuld om te vertrekken. Met dank aan de gulle organisaties die hulpgoederen doneerden. Onze dank is groot!
#doinggood #internationaledagvandeliefdadigheid #samenwerken
Stichting Hulp voor Oekraïne Udea BV Unilever Food Solutions Huggies Sjoerd Meijers MRICS REV RTOogstfeest op het Land van Vitam! Dat hebben we afgelopen vrijdag gevierd. Nadat in het voorjaar de weersomstandigheden tegenzaten, hebben de zomermaanden toch een mooie oogst opgeleverd op het land. Die we verwerken in de gerechten op onze locaties in Zuid-Limburg, ook in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. Het was dan ook een mooi moment toen Lou Drummen namens Mertz Kleinfruit een kratje met de geoogste groenten ceremonieel overhandigde aan gedeputeerde Satijn van Provincie Limburg. Natuurlijk waren er ook andere opdrachtgevers aanwezig en de operationeel managers en restaurantmanagers van onze Limburgse locaties. Na een toelichting op regeneratieve landbouw door Jeroen Plesman van Schevichoven Groeit! en een rondleiding over het land, hebben we samen geproost op deze eerste oogst en de mooie start van het Land van Vitam. Natuurlijk onder het genot van heerlijke hapjes bereid met deze oogst. It’s good doing food!
Meer weten over het Land van Vitam? Lees ons blog: https://bit.ly/3X57C6W.
#regeneratievelandbouw #samenwerken #bewustecatering
Schevichoven Groeit! Beter Bij OnsMooi om als bewuste cateraar samen te werken met een opdrachtgever die zich zo inzet om te verduurzamen.
Albert Boer Edo Walraven Roy VullersWerken bij Vitam is leuk, leerzaam en veelzijdig. En Vitam vindt niet alleen het werk belangrijk, maar gunt haar medewerkers ook ontspanning. 🧘♂️Daarom hebben we voor het hele jaar een vakantiehuisje gehuurd waarvoor je je als medewerker kunt aanmelden. 🏠 Om een weekend of midweek even helemaal tot rust te komen en te genieten van de mooie omgeving. Zo zorgen wij voor onze medewerkers. Want dat verdienen ze. En zo proeven zij het verschil. https://bit.ly/4cpdCNH
#werkenbijvitam #vitam #bewustecateraar #gooddoingfood #letsmeetBewuste keuzes maken. Ook samen met opdrachtgevers natuurlijk. Zo kwam het Martini Ziekenhuis vorig jaar met het verzoek om gezonder gebak. Een vraag waar wij ons als bewuste cateraar meteen in vastbeten. En zo ontwikkelden we in samenwerking met Sascha Bouwknegt van Proeflab het Bewust Gebak voor het Martini Ziekenhuis. Bewust vanwege het lagere vet- en suikergehalte. En het gebak is een groot succes. Daarom gaan we dit bewuste gebak ook op andere Vitam-locaties aanbieden. Proeflab heeft inmiddels een samenwerking met Patisserie Zuidam, die als producent landelijk uitlevert. Dus kunnen we nu ook voor andere locaties leveren. Als eerste cateraar presenteren we dit bewuste gebak. Daarmee laten we zien dat we staan voor gezond genieten, en maken we gezond eten op het werk lekker én makkelijk. Dat is een bewuste keuze. It’s Good Doing Food.
Lees hier meer over het bewuste gebak: https://bit.ly/46NAZ21
#bewustgenieten #bewustgebak #gezondevoeding #bewustecatering #goodfoodLeuk artikel, Bert Vliex! Wij zijn ook trots op de samenwerking met Streekproductenplein Beter Bij Ons Jeroen Plesman Schevichoven Groeit! Gerard Mertz Angelique Wijnen Eric Veraart
#doinggood #regeneratievelandbouw #bewustecateraarBen jij een ervaren kok en wil je een nieuwe uitdaging? 👨🍳 Dat klinkt goed! Bij Vitam zijn we namelijk op zoek naar een zelfstandig werkend kok voor onze locatie Secoya. In deze rol bedenk én bereid je de lekkerste gerechten, zowel voor lunch als diner. En dat tijdens kantoortijden. Heb jij een passie voor koken en wil je deel uitmaken van een enthousiast team? Kom dan met ons in contact via de link hieronder en bekijk de video om te zien hoe jouw nieuwe carrière bij Vitam eruit kan zien! https://bit.ly/4cBKqDR
#werkenbijvitam #vitam #gooddoingfood #bewustecateraar #letsmeet #kokHeb jij het talent om de perfecte balans te vinden tussen topkwaliteit en de scherpste prijs van producten? En vind je het leuk om financiële analyses te maken én de ontwikkelingen op het gebied van gezond en duurzaam eten en drinken te volgen? 🍏📊 Dan kun jij als inkoper bij Vitam het verschil maken! Bekijk de vacature en solliciteer direct! 🚀 #werkenbijvitam #vitam #gooddoingfood #bewustecateraar #letsmeet #inkoper
Sinds 2016 verzorgen wij het eten op (rijks)kantoren die CFD (Belastingdienst) faciliteert. En afgelopen mei hoorden wij dat we de aanbesteding hebben gewonnen. Dus gaan we door met twee van de drie percelen. Vanaf september gaan we samen met warme dranken leverancier JDE Professional NL 27 bemande locaties van eten en drinken voorzien. Natuurlijk met een grote rol voor het nieuwe foodconcept, waarin partnership, duurzaamheid, innovatie, flexibiliteit en gastvrijheid centraal staan. Nu is het tijd voor de voorbereidingen. It’s good doing food!
#gooddoingfoodIs koffie jouw passie en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? ☕ Komt goed uit! Bij Vitam zijn we op zoek naar enthousiaste barista's die ons team willen versterken. Met jouw liefde voor koffie en oog voor detail bereid je de lekkerste koffiespecialiteiten en creëer je een warme en uitnodigende sfeer. Wil jij je barista skills naar een hoger niveau tillen? Kom dan met ons in contact via de link in onze bio en bekijk de video om te zien hoe jouw nieuwe carrière bij Vitam eruit kan zien!
#werkenbijvitam #vitam #gooddoingfood #bewustecateraar #letsmeet #baristaMeer peulvruchten in onze gerechten. Dat is een bewuste keuze. Daar besteden we sinds 2023 nog meer aandacht aan. Onder andere door recepten te delen, door te innoveren met bijzondere gerechten en door onze medewerkers te trainen in het koken met peulvruchten. En met resultaat! Onze restaurantteams kochten de eerste vijf maanden van dit jaar meer peulvruchten in dan in dezelfde periode vorig jaar. Onze gasten hebben dus veel meer peulvruchten gegeten. Goed voor de mens en goed voor de wereld dus. Dat is impact maken. Dat doen we. Vitam dopt haar eigen boontjes. It's good doing food!
#vitamdopthaareigenboontjes #peulvruchten #eiwittransitie #bewustecateringGelijke kansen en gezond eten voor alle kinderen. Daar zetten we ons als bewuste cateraar voor in. Dus ook bij de Monseigneur Bekkersschool in Delft. Daar verzorgt TommyTomato drie keer per week de warme maaltijden voor de kinderen, waarvan Stichting Vitam Doet Goed er één per week sponsort. Zodat de kinderen naast de twee gesubsidieerde maaltijden nóg een dag lekker en voedzaam eten krijgen op school. Deze week gingen we op bezoek bij deze school om de reacties van de kinderen op de maaltijden te zien en te horen. En die waren positief! En dat gold ook voor de gedreven directrice Marianne Mink. Zij ontving ons heel gastvrij en vertelde hoe nodig en gewaardeerd de groentegerechten zijn. Fijn om te horen dat we op deze manier samen met TommyTomato kunnen bijdragen aan goed eten voor alle kinderen.
Marianne M. Lyanne Simon Sita de Rijk Klaartje Bauwens
#stichtingvitamdoetgoed #goeddoen #doinggoodBewust kiezen voor meer peulvruchten in onze gerechten – in alle onderdelen van het buffet. Dat doen we bij Vitam. Dus bieden we de Vitammers inspiratie om de lekkerste creaties te maken met peulvruchten. Want als je echt stappen wil zetten in de eiwittransitie en tegelijkertijd écht lekker eten en drinken wil bieden aan je gasten, zijn kennis en vaardigheden gewenst. Dus daar zorgen we voor. Niet alleen door tips en recepten te delen, maar ook door onze medewerkers in het Vitam Lab trainingen te geven in het koken met peulvruchten. Verzorgd door onze culinaire kwaliteitscoaches en ondersteund door onze voedingsdeskundige. Zo maken we het makkelijk én leuk om meer plantaardig te koken. Bean there, done that! En dat is bovendien fijn voor de gasten, want natuurlijk staat smaak ook hier voorop. Lekker, gezond en duurzaam eten – dat is bewuste catering. Goed voor de mens en goed voor de wereld! Zo dopt Vitam haar eigen boontjes.
It’s good doing food.
#bewustecatering #eiwitttransitie #peulvruchten #goedwerkgeverschap #trainenenopleidenIn onze restaurants staan peulvruchten altijd in de spotlight. Want in alle buffetonderdelen verwerken wij peulvruchten. Die zijn namelijk niet alleen lekker en supergezond, maar ook een heel goede vleesvervanger. Zo kunnen wij nog meer stappen zetten in de eiwittransitie. En dat gaat heel makkelijk, want met deze veelzijdige, onbewerkte ingrediënten kunnen wij volop experimenteren en de meest creatieve bereidingen maken. Dat we daarin slagen hebben we wel laten zien met onze foodmodule Bowls & Beans. In deze kleurrijke bowls laten we groenten en peulvruchten samenkomen. Bijzonder lekker. En succesvol, want met deze module wonnen we zowel de juryprijs als de publieksprijs Best Practice Award op het Groentecongres vorig jaar! Vitam dopt haar eigen boontjes dus wel. It’s good doing food!
Meer weten over peulvruchten en onze gerechten? Lees dan het blog: https://bit.ly/4coh3Vs
#vitamdopthaareigenboontjes #eiwittransitie #gooddoingfood #bewustecatering #prijswinnend #gezondevoedingYes! Venkels van het Land van Vitam! Eind augustus verwachten we de eerste echte grotere oogst, maar er zijn nu al wat venkels van het land gekomen. Een mooi voorproefje dus! En toch nog eerder dan verwacht, want de weersomstandigheden waren niet optimaal. We kijken uit naar wat de natuur ons nog meer gaat brengen. Want dat verwerken we in onze gerechten op onze locaties in Zuid-Limburg. Een korte route naar het bord van onze gasten dus. It's good doing food!
#bewustecatering #regeneratievelandbouw #biodiversiteit #landvanvitam #korteketenIt’s time to moooove over, vinden wij als bewuste cateraar. Dus hebben wij in mei de koffiestandaard omgedraaid bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wat dat inhoudt? Bestellen studenten, medewerkers of bezoekers een cappuccino of andere koffievariant met melk, dan krijgen ze die met havermelk - de nieuwe standaard. Gasten kunnen nog wel voor koemelk in hun koffie kiezen, maar alleen als ze het zelf aangeven bij de bestelling. En bij deze nieuwe standaard kozen we ook voor nieuwe prijzen: één prijs, welke variant ze ook kiezen. Na een maand was het tijd om de eerste resultaten te bekijken. En die zijn veelbelovend! Waar de verhouding dierlijk-plantaardig bij de verkochte koffievarianten vóór de invoering van de nieuwe standaard 74%:26% was, was die in de eerste maand daarna al verschoven naar 64%:36%. Een hele mooie stijging van het aandeel plantaardig dus. Nu natuurlijk op naar meer, zodat we goed blijven doen voor de mens en de wereld. Want elk stapje telt. Daar zetten we ons iedere dag bewust voor in. Bewuste keuzes maak je namelijk nooit te veel.
#eiwittransitie #plantaardigeten #havermelk #bewustecatering #gooddoingfoodVandaag is de Nationale komkommerdag. 🥒🥒 Een mooie gelegenheid om onze saladebar te vieren. In onze restaurants is de saladebar namelijk de eyecatcher van het buffet – al sinds onze oprichting. Gasten stellen er zelf hun salade samen. En hebben daarbij niet alleen keuze uit verschillende soorten rauwkost, maar treffen er een kleurrijk aanbod van groene bladgroenten, gegrilde groenten, peulvruchten en heerlijke gezonde toppings. Natuurlijk uit het seizoen en van dichtbij. En voor nog meer smaak voegen zij op de smaaktafel extra smaakmakers toe als gedroogde en verse kruiden, zoutarme specerijen en olie en azijn.
Klinkt natuurlijk al goed. Maar niet alleen heeft de gast ruime keuze uit een breed scala aan kleuren, smaken en texturen, we zorgen er bovendien voor dat er een volwaardige maaltijdsalade kan worden samengesteld. Want de saladebar bevat altijd een vezelrijke koolhydraatbron, zoals aangemaakte volkorenpasta of zilvervliesrijst, én een plantaardige eiwitbron, waaronder een grote verscheidenheid aan peulvruchten. Belangrijk, want als je peulvruchten en granen slim combineert, krijg je een maaltijd met volwaardige eiwitten. Granen en peulvruchten worden niet voor niks een gouden combinatie genoemd! Zo wordt gezond eten niet alleen makkelijk, maar vooral heel leuk en lekker. Iedere dag een feest op je bord! It’s good doing food!
#goodfood #gezondeten #seizoensgroente #bewustecateringDrinkyoghurt: een veel gekozen drank in onze restaurants. En dus een kans om positieve impact te maken als we voor dit product een plantaardig alternatief aanbieden. Daarom presenteren we een huisgemaakte plantaardige variant – op basis van sojayoghurt en sojadrink, geblend met seizoensfruit. Resultaat: een romige ‘drinkyoghurt’ met de zijdezachte, volle smaak van soja en de frisse zoetheid van vers fruit. Waarmee we bovendien volop kunnen variëren dankzij de seizoenen. Zo brengen wij lekker, plantaardig én gezond samen in een heerlijke drank. Weer een bewuste keuze.
#eiwittransitie #gooddoingfood #bewustecatering #plantaardigeten #gezondevoedingTerugkijken maar! 📺 Afgelopen zaterdag was Vitam te zien in 'Doe maar duurzaam' op SBS6. Heb je de aflevering gemist? Geen probleem. Je kunt nog terugzien hoe er een bezoek werd gebracht aan regeneratieve boerderij Schevichoven en aan één van de Vitam-locaties. Waar een lunch werd bereid met de verse ingrediënten van dit land. It’s good doing food! Kijk hier de aflevering ‘Voeding’ terug: https://bit.ly/3KLuF0N
#doemaarduurzaam #regeneratievelandbouw #bewustecatering #korteketens #biodiversiteit #gooddoingfoodZaterdag 15 juni om 16.00 uur is het zover! Dan is Vitam te zien in SBS6 Doe Maar Duurzaam. In dit programma wordt aandacht besteed aan regeneratieve landbouw. Voor ons als bewuste cateraar een heel belangrijk thema. Er wordt een bezoek gebracht aan Regeneratieve Boerderij Schevichoven en aan één van de Vitam-locaties. Waar een lunch wordt bereid met de verse ingrediënten van dit land. Een heel korte keten dus: zo van het land af op je bord. Verser en gezonder kan bijna niet. It’s good doing food!
Kijken dus!
#doemaarduurzaam #regeneratievelandbouw #bewustecatering #korteketens #biodiversiteit #gooddoingfoodGisteren was het weer zover: de Tour Facilitair! 🚴🏼 Een mooie wielertocht van 80 km voor facilitaire professionals, in de omgeving van Rotterdam. En als één van de partners van dit evenement hebben we het eten en drinken verzorgd voor alle 230 deelnemers.🍴 Van voedzame sandwiches en smoothies tot een goede mocktail voor bij de borrel achteraf en een heerlijk pastabuffet. Altijd goed na sportieve inspanningen! We kijken heel tevreden terug op deze bijzondere dag, die mede dankzij Topsportcentrum Rotterdam, initiatiefnemer The Food Office en de andere partners HEYDAY Facility Management en Vepa the furniture factory vlekkeloos verliep.
#tourfacilitair #lekkeretenendrinken #samenwerken #evenenemtenverzorging
Erik Klaverstijn Martin Koers Corno Stam Roy VullersOp niveau koken, maar dan onder kantoortijden? Dat kan! Voor een van onze restaurants bij een advocatenkantoor op de Zuidas in Amsterdam zijn wij op zoek naar een souschef die – samen met de chef-kok en zelfstandig werkend koks – meedenkt en uitvoering geeft aan het bereiden van de lekkerste lunchgerechten en borrel bites. Kom met ons in contact via onderstaande link.
https://bit.ly/3Va2bCUGoed doen voor de mens en voor de wereld. Daar zetten we ons iedere dag voor in. Vandaag op de Wereldmilieudag staan we daar extra bij stil. En niet zomaar. We willen namelijk graag een kijktip delen voor volgende week. Zaterdag 15 juni om 16.00 uur is Vitam te zien in 'Doe maar duurzaam' op SBS6. In dit programma wordt aandacht besteed aan regeneratieve landbouw. Waar we ons als bewuste cateraar volop op richten en die dan ook een belangrijke rol heeft in onze voedselvisie - die het rapport van WNF 'Gezond eten binnen de grenzen van één aarde' als basis heeft. Er wordt een bezoek gebracht aan regeneratieve boerderij Schevichoven en aan één van de Vitam-locaties. Waar een lunch wordt bereid met verse ingrediënten van het land. Kijken dus!
It’s good doing food!
#wereldmilieudag #doemaarduurzaam #regeneratievelandbouw #bewustecatering #korteketens #biodiversiteit #gooddoingfoodKinderen uit aandachtswijken uit 's-Hertogenbosch maken op een leuke manier kennis met een gezonde en duurzame levensstijl bij Hockeyclub Den Bosch. Samen met TommyTomato lanceerden we een lesprogramma.
Wist je dat kinderen groente lekkerder gaan vinden als ze weten waar die vandaan komen en wat ze voor hun lichaam doen? Laat dat nou precies zijn wat kinderen daar leren.
Deze week kwamen de mascottes Harry Covèrt en Tommy Tomato kijken of de 25 kinderen goed opletten en er plezier in hadden. En dat was zeker het geval! Een zaal die bruiste van de energie.
Op naar een gezonde generatie.
Lees het artikel vandaag in het Brabants Dagblad: https://lnkd.in/espnexmn
Jacques Brinkman Marije van der Veen‘Hoe eten we de planeet gezond?’ Dat is de titel van onze podcastserie. En ook het thema van ons kennisevent eerder deze maand. Tijdens dit evenement werden volop inspiratie en kennis uitgewisseld. En deel 4 van de podcastserie werd live opgenomen, met Marnix Kluiters als host en Corné van Dooren van het Wereld Natuur Fonds, Gerard Mertz van Mertz kleinfruit en Maarten Tuinhof van Newforesight als tafelgasten. De aflevering is nu te beluisteren: https://spoti.fi/3yBM1KO
#voedseltransitie #bewustecatering #samenwerken #gooddoingfood
Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) NewForesightHet Land van Vitam! Heel trots zijn we op deze bijzondere samenwerking met Schevichoven Groeit!, Mertz Kleinfruit in Sint Geertruid (Zuid-Limburg) en Beter Bij Ons. Hoe deze samenwerking eruitziet? Groente- en fruitteler Gerard Mertz gaat speciaal voor Vitam een stuk van zijn landbouwareaal omschakelen naar regeneratief, waarop hij voor ons het jaar rond minstens 40 verschillende groenten gaat telen: het Land van Vitam. Agronomische ondersteuning krijgt Gerard van Schevichoven Groeit! De oogst die van dit land af komt wordt door Beter Bij Ons met een elektrische bus naar de locaties in de omgeving van Maastricht vervoerd. Daar gaan we de groenten natuurlijk verwerken in het assortiment. En dat gaan de gasten proeven, want verser van het land kun je je groente niet op je bord krijgen. It’s good doing food!
Meer weten over het Land van Vitam? Lees hier het blog: https://bit.ly/4bS3U6w.
#regeneratievelandbouw #samenwerking #doinggood #biodiversiteitKinderen helpen gezonder te eten. Dat is de gedeelde missie van Stichting Vitam Doet Goed en TommyTomato. Samen hebben we een lesprogramma ontwikkeld waarin we kinderen enthousiast maken voor een gezonde en duurzame levensstijl. Gisteren gingen de lessen van start bij Hockeyclub ’s-Hertogenbosch, als onderdeel van het project Sportief Ontdekken van de club. Dit houdt in dat de club een aantal weken achter elkaar 25 kinderen uitnodigt die in hun dagelijks leven niet zo makkelijk in aanraking komen met sport en gezonde voeding. Zo laten we de kinderen zien hoe leuk en gezond het is om goed te eten en drinken en in beweging te komen. Het was een dag vol plezier!
#gezondevoeding #doinggood #goodfood #gezondelunch #sport Jacques BrinkmanKinderen helpen gezonder te eten. Dat is de gedeelde missie van Stichting Vitam Doet Goed en TommyTomato. Samen hebben we een lesprogramma ontwikkeld waarin we kinderen enthousiast maken voor een gezonde en duurzame levensstijl. Gisteren gingen de lessen van start bij Hockeyclub ’s-Hertogenbosch, als onderdeel van het project Sportief Ontdekken van de club. Dit houdt in dat de club een aantal weken achter elkaar 25 kinderen uitnodigt die in hun dagelijks leven niet zo makkelijk in aanraking komen met sport en gezonde voeding. Zo laten we de kinderen zien hoe leuk en gezond het is om goed te eten en drinken en in beweging te komen. Het was een dag vol plezier!
#gezondevoeding #doinggood #goodfood #gezondelunch #sportWij laten de Dag van de Biodiversiteit niet onopgemerkt voorbijgaan! Jij ook niet? Vitam gaat voor het herstellen van de biodiversiteit. Dit doen we onder andere door in te zetten op het inkopen van regeneratief eten en drinken. In deze podcast gaat Vitammer Angelique Wijnen samen met Jeroen Plesman van Regeneratieve Boerderij Schevichoven met Alycia Biekram in gesprek over de weg naar een regeneratief bedrijfsrestaurant. Met dank aan FMN - Facility Management Nederland.
#etenbinnendegrenzenvandeaarde #hoeetenwedeplaneetgezond #regeneratievelandbouw #hetlandvanvitamMeer plantaardig eten en drinken. Belangrijk om de klimaatbelasting te reduceren. Daar zetten we ons voor in. Op verschillende manieren. Soms met kleine stappen soms met grotere. Zo zijn we deze maand bij de Erasmus Universiteit Rotterdam gestart met het omdraaien van de koffiestandaard. Bestellen studenten, medewerkers of bezoekers een cappuccino of andere koffievariant met melk, dan krijgen ze die met havermelk. Want dat is de nieuwe standaard. Gasten kunnen nog wel voor koemelk in hun koffie kiezen, maar krijgen die niet meer automatisch. Alleen als ze het zelf aangeven bij de bestelling. En bij een nieuwe standaard horen ook nieuwe prijzen. Dat is één prijs, welke variant ze ook kiezen. Zo doen we goed voor de wereld. Meer weten? Lees het blog: https://bit.ly/3QY9SdV
#CO2-reductie #duurzaamheid #bewustecatering #meerplantaardigBewuste catering. Daar zijn we de grondlegger van. Dit betekent dat we bewuste keuzes maken, in alles wat we doen. Altijd. Dus ook in 2023. Een jaar vol bewuste keuzes en mooie resultaten. En een jaar vol lekker eten en drinken. It’s good doing food! Lees het hier: https://bit.ly/3ymdsbo
Fijne gasten, goede sprekers, mooi weer, lekker eten en drinken en een groene omgeving. Allemaal vinkjes op ons kennisevent gisteren. De vraag ‘Hoe eten we de planeet gezond?’ stond centraal. Daar werd vanuit verschillende oogpunten aandacht aan besteed. Zo liet Stijn Heijs van Stichting Voedselbosbouw Nederland de gasten kennismaken met voedselbossen. En er werd live een podcast opgenomen met Marnix Kluiters als host. Hij ging met Corné van Dooren van Wereld Natuur Fonds (WWF-NL), Gerard Mertz van Mertz kleinfruit en Maarten Tuinhof van NewForesight in gesprek over hoe we samen stappen kunnen zetten in de voedseltransitie. Een interessant gesprek dat veel inspiratie opleverde. De podcast is binnenkort te beluisteren. We kijken terug op een geslaagd evenement! It’s Good Doing Food.
#voedseltransitie #bewustecatering #samenwerkenVers van het land van Vitam! Dat kunnen we binnenkort zeggen over de groente in de restaurants op onze locaties in Zuid-Limburg. Want we zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met Schevichoven Groeit!, Mertz Kleinfruit in Sint Geertruid (Zuid-Limburg) en Beter Bij Ons. Groente- en fruitteler Gerard Mertz gaat speciaal voor Vitam een stuk van zijn landbouwareaal omschakelen naar regeneratief, waarop hij voor ons het jaar rond minstens 40 verschillende groenten gaat telen: het Land van Vitam. Een idee tot stand gekomen in samenwerking met Schevichoven Groeit! En dat perfect aansluit bij onze voedselvisie, die het WNF-rapport ‘Gezond eten binnen de grenzen van één aarde’ als basis heeft. De oogst die van dit land af komt wordt door Beter Bij Ons - die ook het Streekproductenplein faciliteert - met een elektrische bus naar de locaties in de omgeving van Maastricht vervoerd. Daar gaan we de groenten natuurlijk verwerken in het assortiment. En dat gaan de gasten proeven, want verser van het land kun je je groente niet op je bord krijgen. It’s good doing food!
Meer weten over het Land van Vitam? Lees hier het blog:https://bit.ly/4aZ6BTH
#biodiversiteit #samenwerken #regeneratief #doinggood #bewustecatering
Schevichoven Groeit! Beter Bij OnsVers van het land van Vitam! Dat kunnen we binnenkort zeggen over de groente in de restaurants op onze locaties in Zuid-Limburg. Want we zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met Schevichoven Groeit!, Mertz Kleinfruit in Sint Geertruid (Zuid-Limburg) en Beter Bij Ons. Groente- en fruitteler Gerard Mertz gaat speciaal voor Vitam een stuk van zijn landbouwareaal omschakelen naar regeneratief, waarop hij voor ons het jaar rond minstens 40 verschillende groenten gaat telen: het Land van Vitam. Een idee tot stand gekomen in samenwerking met Schevichoven Groeit! En dat perfect aansluit bij onze voedselvisie, die het WNF-rapport ‘Gezond eten binnen de grenzen van één aarde’ als basis heeft. De oogst die van dit land af komt wordt door Beter Bij Ons - die ook het Streekproductenplein faciliteert - met een elektrische bus naar de locaties in de omgeving van Maastricht vervoerd. Daar gaan we de groenten natuurlijk verwerken in het assortiment. En dat gaan de gasten proeven, want verser van het land kun je je groente niet op je bord krijgen. It’s good doing food!
Meer weten over het Land van Vitam? Lees hier het blog:https://bit.ly/4aZ6BTH
#biodiversiteit #samenwerken #regeneratief #doinggood #bewustecateringEen jaar vol bewuste keuzes en mooie resultaten. En een jaar vol lekker eten en drinken. Dat was 2023 voor Vitam. Daar vertellen we graag over in ons jaarverslag. Waarin gedreven Vitammers aan het woord komen en je meegesleept wordt in onze wereld van bewuste catering. Lees het hier: https://bit.ly/4a4XShB
It’s good doing food!Het Hospitality Pact heeft Ontdek Hospitality (ontdekhospitality.nl) vorige week gelanceerd. Met onder andere een grootschalige digitale campagne worden mensen geïnformeerd en geïnspireerd om te kiezen voor een baan of opleiding in de hospitality sector.
We zijn blij om aangesloten te zijn bij het Hospitality Pact. Want samen maak je meer impact. En kunnen we nóg beter laten zien hoe leuk het is om in de hospitality te werken.
#hospitalitypact #ontdekhospitality #goedwerkgeverschap #doinggood #werkenbijvitamBanqueting taken? Check! Levering op tijd? Check! Vergaderarrangementen, lunches, personeelsborrels? Check! Als Banqueting Supervisor ben jij dé succesfactor. Elke dag is anders met volop ruimte voor jouw creatieve inbreng om gasten steeds weer te verrassen. Werk nauw samen met de banqueting manager en maak van ieder evenement een knaller! 🌟 Bekijk snel de vacature op onze website
https://bit.ly/3xMH1Cx We kijken uit naar jouw sollicitatie! #werkenbijvitam #vacature #vitammer #letsmeetKom stage lopen bij Vitam! 🤩
Voor de periode vanaf september 2024 zoeken we weer studenten voor een meewerkstage. Lijkt het jou leuk om stage te lopen bij een jong, dynamisch en mega gezellig bedrijf? Dat kan bij Vitam, op verschillende afdelingen, zoals Inkoop, Marketing, Finance of HR. Je begint samen met twaalf andere studenten aan je stage en trapt af met een gezond kennismakingsontbijt. Klinkt dat goed? Neem dan een kijkje op ons kantoor en bekijk de video: https://bit.ly/3xT4faj
Benieuwd naar alle stagevacatures? Kijk op: https://bit.ly/3vXrLT5Wat een bijzonder project: de Groentegeneratie van Brabant. Samen met Provincie Noord-Brabant, Boerschappen en TommyTomato laten we kinderen zien hoe lekker en leuk het is om ook groente te eten. Hoe we dat doen? Met een compleet lesprogramma, kooklessen en een bezoek van een boer in de klas. Zo zetten we ons in om alle Brabantse basisschoolkinderen groente-eters voor het leven te maken. Nieuwsgierig? Bekijk de video!
En ken je een basisschool die van hun leerlingen ook echte groentefans wil maken? Neem dan contact op met ons of één van de partners voor meer informatie!
#groentegeneratie #goodfood #doinggood #gezondevoeding #samenwerkenEen luistertip op de Dag van de Aarde! Dat is onze podcastserie ‘Hoe eten we de planeet gezond?’ In deze serie gaat podcast-host Marnix Kluiters met verschillende gasten in gesprek over hoe we beter met voedsel kunnen omgaan, zodat we goed doen voor de mens en voor de wereld. Luister hier: https://spoti.fi/4d7hnsm
#dagvandeaarde #duurzaamheid #bewustecatering #gooddoingfood #gezondevoedingEen geslaagde Zorg & food beurs! Als bewuste cateraar richten we ons ook op zorginstellingen. Want als bewuste catering ergens op z’n plek is, dan is het daar wel. Daarom stonden we vorige week met een stand op Zorg & food in de Jaarbeurs in Utrecht. We kijken met veel plezier terug op deze geslaagde beurs vol interessante ontmoetingen en goede gesprekken. Bekijk de video voor een impressie.
Zorg & food #zorg&food #dutchhealthweek #jaarbeurs #duurzamezorg #toekomstbestendigezorg #gooddoingfoodVandaag is het De dag van de Medewerker!🌟 Een dag om extra stil te staan bij hoe blij we zijn met onze Vitammers. En natuurlijk niet alleen vandaag. We zorgen het hele jaar voor inspiratie en werkplezier. Een voorbeeld hiervan is het Vitam Managers Event, dat we vorig jaar organiseerden. Op deze dag brachten we onze restaurant- en locatiemanagers vanuit het hele land samen om inspiratie en informatie te delen, en natuurlijk om te genieten van heerlijk eten en drinken. Een dag gevuld met boeiende workshops en innovatieve food stands van onze leveranciers en met Vitam's eigen culinaire creaties. Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en ervaringen te delen. Een geslaagd event, dat zeker gaat terugkeren dit jaar! 🤩 #VitamManagersEvent #DagVanDeMedewerker #gooddoingfood #vitam
Superblij met deze samenwerking! Samenwerken om gezond eten en drinken leuk te maken voor kinderen.
Vitam nieuwe teamspeler bij FC Den Bosch Werkt!
Sinds 1 maart 2024 werken we samen met FC Den Bosch Werkt! Dit initiatief heeft als doel supporters van FC Den Bosch, en alle Bosschenaren, te helpen bij het vinden van passend werk. En dat kan natuurlijk bij Vitam! Wij hebben veel leuke vacatures. Benieuwd naar de vacatures in Den Bosch? Kijk dan op onze website https://bit.ly/49EeE74.Kinderen helpen gezonder en verantwoorder te eten. Dat doen we; dat is een bewuste keuze. En we vinden dit zo belangrijk dat we een eigen stichting hebben: Stichting Vitam Doet Goed. Opgericht met als doel kinderen kennis te laten maken met goed eten en drinken. 🥕🍎 Daarom zetten we ons samen met andere organisaties in om kinderen te leren waarom gezond en duurzaam eten en drinken belangrijk is, wat dat precies inhoudt, maar vooral hoe lekker én leuk het is om goed te eten! Zodat de kinderen leren bewuste keuzes te maken en we samen goed doen voor de mens en voor de wereld.
#goodfood #doinggood #gezondevoeding #duurzamevoeding #stichtingvitamdoetgoed #goeddoenBewust van ieders talent. Dat zijn we bij Vitam. Met onze mensgerichte aanpak maken we samen het werk leuk voor iedereen. En door de Vitammers de ruimte te geven om het werk op een eigen manier in te vullen, kunnen zij daarvan leren en zich verder ontwikkelen. Zodat iedereen kan groeien op een manier die bij hem of haar past. En sinds kort groeien niet alleen onze medewerkers, maar ook een aantal bomen. Want voor iedere nieuwe medewerker die we aannemen, planten we een boom in samenwerking met Trees for All. Zo koppelen we goed doen voor de mens aan goed doen voor de wereld.
#doinggood #duurzaamheid #bomenplantenBen jij op zoek naar een frisse uitdaging in de bedrijfscatering? Bij Vitam krijg je de kans om je liefde voor eten en drinken te laten bloeien in een dynamische omgeving. We zoeken iemand met een enthousiaste en flexibele instelling. Interesse? Bezoek https://bit.ly/3VyvUqU en solliciteer vandaag nog!
#werkenbijvitam #vacature #vitammer #letsmeetVandaag staken we de handen uit de mouwen in het Vitaminibos in Schijndel. Met als resultaat een nieuw aangelegde kruidenwal. Nu is het aan de natuur. We hopen snel te mogen genieten van heerlijke geuren én smaken van de kruidenplanten. Waarmee we volop gaan experimenteren. Zodat uiteindelijk ook de gasten in onze restaurants en koffiebars kunnen genieten van deze bijzondere kruiden. Verwerkt in heerlijke gerechten en dranken. Daar kijken we naar uit.
Meer weten over het Vitaminibos? Lees dan ons blog: https://bit.ly/3TsiqKw
#doinggood #stichtingvitamdoetgoed
Ineke Barten Annelies BalkemaOnze gasten verleiden meer vezels te eten - met lekker eten en drinken. Dat is een bewuste keuze. Want vezels zijn belangrijk voor de gezondheid. Onder andere in brood zitten veel vezels. Maar dan wel vezelrijk brood - meestal volkoren. Omdat we weten dat volkorenbrood niet bij iedereen geliefd is vanwege de grovere structuur, hebben we in samenwerking met Bakkers Brigade ons eigen Vitam-brood ontwikkeld. Dit heerlijke brood heeft een minder grove textuur dan volkorenbrood, maar wel een vergelijkbaar vezelgehalte. Zo wordt het makkelijk én lekker om voldoende vezels binnen te krijgen.
Meer weten over deze bewuste keuze? Bekijk dan de video: https://bit.ly/3TLxmVz
#goodfood #bewustecatering #gezondevoedingOp 9, 10 en 11 april staan we met een stand op de beurs Zorg & Food in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar laten we zien dat lekker, gezond en duurzaam eten goed samengaan met onder andere onze prijswinnende module Bowls & Beans. Kom je ook proeven en natuurlijk van gedachten wisselen over de weg naar een gezondere eetomgeving binnen jouw organisatie? Zien we jou ook bij onze stand?
Meld je hier aan: https://bit.ly/3TvYPu6
Zorg & food #zorg&food #dutchhealthweek #jaarbeurs #duurzamezorg #toekomstbestendigezorg #gooddoingfoodEen mooi moment! Gisteren tekenden we de overeenkomst om bij verschillende locaties van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) lekker, gezond en duurzaam eten en drinken te gaan verzorgen. Dit doen we nu al voor de gedetineerden, en we zijn blij dat we deze samenwerking kunnen uitbreiden met de personeelsrestaurants. Zo kunnen we als bewuste cateraar nog meer goed doen voor de mens en de wereld. Lees hier het nieuwsbericht van DJI.
#gooddoingfood #bewustecatering #samenwerkingMooie ingrediënten, stomende pannen en heerlijke geuren. En uiteindelijk bijzonder lekker eten en drinken. Dat is een dag met de Food Pioneers - een team van tien chef-koks van Vitam met veel culinaire kennis en ervaring. Het is hun doel om alle medewerkers te inspireren én om te blijven innoveren. Met nieuwe kooktechnieken, ingrediënten en bijzondere smaken. Daar organiseren zij inspiratiesessies voor. Zodat ze steeds weer met het meest creatieve aanbod kunnen komen. Lees hier hoe zij vol passie te werk gaan: https://bit.ly/3V1wQDX
#doingfood #innovatie #gooddoingfood #vernieuwingWord onderdeel van het Vitam-team en ervaar hoe geweldig het is als gasten écht tevreden zijn. Geniet van een baan met de perfecte balans tussen werk en privé! Bekijk snel de vacature op onze website, https://bit.ly/4bYC5dp! We kijken uit naar jouw sollicitatie! #werkenbijvitam #vacature #vitammer #letsmeet
Lekker eten dat je goed doet. Gezond dus. Voor ons als bewuste cateraar een belangrijk onderwerp. Dat onze doorlopende aandacht heeft. De derde aflevering van onze podcastserie 'Hoe eten we de planeet gezond?' staat dan ook in het teken van gezond eten en drinken. In deze aflevering gaat podcast-host Marnix Kluiters in gesprek met Liesbeth Velema van het Voedingscentrum, Vitam's voedingsdeskundige Nadja Hanssen, en concept- en kwaliteitscoach Peter Nass. Nieuwsgierig naar hun visie op gezond en lekker eten en drinken voor zoveel mogelijk mensen? Luister dan de aflevering: https://spoti.fi/49FI2L2.
#goodfood #gezondevoeding #voedseltransitie #gezondheid #vitaliteitVandaag is het Nationale Complimentendag, de perfecte dag om onze medewerkers in het zonnetje te zetten. 🤩 Fantastisch hoe ze iedere dag weer klaarstaan voor de gasten en vol passie zorgen voor een lekkere en gezonde lunch! 🥗 #goodfood #doingfood #medewerkers #complimentendag
En nu écht gestart! Deze week werd de eerste kookles van het project ‘De groentegeneratie van Brabant’ gegeven – op basisschool De Haren in ’s-Hertogenbosch. Samen met Provincie Noord-Brabant, TommyTomato en Boerschappen hebben we dit project opgezet. Met als doel kinderen te laten zien hoe leuk en lekker het is om groente te eten. Het was een mooie eerste lesdag met enthousiaste reacties van de kinderen. We kijken uit naar de volgende lessen. Op naar nog meer groentefans!
Er is nog ruimte voor nieuwe klassen. Brabantse basisscholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden bij Joost via joost@tommytomato.nl.
#doinggood #goodfood #groentegeneratievanbrabantWord onderdeel van het Vitam-team en ervaar hoe geweldig het is als gasten écht tevreden zijn. Geniet van een baan met de perfecte balans tussen werk en privé! Bekijk snel de vacature op onze website, werkbijvitam.nl! We kijken uit naar jouw sollicitatie! #werkenbijvitam #vacature #vitammer #letsmeet
Word onderdeel van het Vitam-team en ervaar hoe geweldig het is als gasten écht tevreden zijn. Geniet van een baan met de perfecte balans tussen werk en privé! Bekijk snel de vacature op onze website, http://www.werkbijvitam.nl! We kijken uit naar jouw sollicitatie! #werkenbijvitam #vacature #vitammer #letsmeet
Vandaag vieren we Bananenbrood Dag! 🍌 Heerlijk bananenbrood dat met liefde wordt gebakken door (ex-)gedetineerden. Een lekker tussendoortje om verantwoord van te genieten dus!
#BananenbroodDag #doinggood #goodfoodBewuste catering betekent voor ons ook de juiste samenwerkingen aangaan. Omdat je samen nog meer kunt bijdragen aan een betere wereld. Eén van deze samenwerkingen is die met Boerschappen. Ontstaan vanuit een gedeelde ambitie om de ketens te verkorten, en van de grond gekomen bij onze opdrachtgever Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Hoe deze samenwerking er precies uitziet? Lees het in het blog: https://bit.ly/3uGqwXI
#samenwerking #partnership #doinggood #korteketens #duurzaamheidTijd voor aflevering drie! Afgelopen tijd verschenen er twee afleveringen van onze podcastserie 'Hoe eten we de planeet gezond?' En nu de derde dus. Daarin staat gezond eten en drinken centraal. Podcast-host Marnix Kluiters gaat in gesprek met drie gasten: Liesbeth Velema van het Voedingscentrum, Vitam's voedingsdeskundige Nadja Hanssen, en concept- en kwaliteitscoach Peter Nass. Zij delen hun visies en ervaringen in de reis naar gezonder eten voor steeds meer mensen. Nieuwsgierig? Klik dan op de link: https://spoti.fi/4bBkYyd.
#goodfood #gezondevoeding #voedseltransitie #gezondheid #vitaliteitVier de liefde op Valentijnsdag met dit heerlijke ontbijtje! ❤️ Geniet van een snel en plantaardig recept: vanille-aardbeienyoghurt met bramen, frambozen en blauwe bessen.* Een liefdevolle start van de dag! 🌱🍓
Recept voor 1 persoon
Ingrediënten:
100 gr Alpro soja mild creamy
0,25 gr vanille-extract
20 gr aardbeien*
10 gr blauwe bessen*
10 gr frambozen*
10 gr bramen*
*Kies voor fruit uit de diepvries, want deze vruchten zijn nu niet uit het Nederlandse seizoen.
Bereidingswijze:
1. Maak met een staafmixer een puree van de aardbeien en meng deze met de yoghurt en vanille.
2. Doe de vanille-aardbeienyoghurt in het glas en top af met de bramen, frambozen en blauwe bessen.Wat een enthousiasme! Gisteren verzorgde Stichting Vitam Doet Goed verschillende workshops op de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. Maar liefst 450 enthousiaste basisschoolleerlingen leerden spelenderwijs van alles over gezond en duurzaam eten en drinken. Natuurlijk met stripfiguren Harry Covèrt en zijn groentevrienden in de hoofdrol. Er was van alles te doen. Van warming-up met de mascotte Harry Covèrt en groentetwister tot een kennisspel over de herkomst van groenten en knutselen met groente en fruit. Mooi dat er weer zoveel nieuwe groente-experts bij zijn gekomen!
#stichtingvitamdoetgoed #gezondetenendrinken #doinggoodTrots op deze Vitammers! Bij de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava was Vitam weer goed vertegenwoordigd. Audrey Biermans was blij met haar deelname aan het NK Lekkerste Vegan Burger, waar ze een mooie tweede plek behaalde met haar Japanse burger Oishī fushi! En ook Judith Verbeek deed met veel plezier mee aan de wedstrijd Lekker Anders met haar creatie Sambal Bij.
It’s good doing food!
#lekkerstewedstrijden #horecava #goodfood #bewustvaniederstalent Audrey BiermansVandaag is er weer een nieuwe groep van acht Vitammers gestart aan V'Talent – ons eigen managementtraineeship. De dag begon met een heerlijk welkomstontbijt. De komende maanden worden zij ondergedompeld in alles wat met Vitam en restaurantmanagement te maken heeft. Van theoretische en praktische managementvraagstukken tot bezoeken aan verschillende locaties en gesprekken met de afdelingen van het servicekantoor. Leuk en leerzaam dus! We wensen deze collega’s natuurlijk veel plezier en succes. Nu al trots! It’s good doing food!
#bewustvaniederstalent #bewustecatering #goedwerkgeverschap